Arealoppmåling

Ved kjøp, salg og utleie av bolig og næringslokaler er korrekt areal en vesentlig faktor for riktig verdisetting. Ofte forekommer det avvik i oppgitte arealer i slike situasjoner. De vanligste feilene er for liten kjennskap til måleregler, unøyaktighet ved oppmåling, manglende oversikt og feil fordeling av fellesarealer.
 
Ved oppdrag innenfor arealmåling har vi arbeidsprosedyrer i henhold til dokumentet «Takstbransjens retningslinjer for arealmåling 2014». Dette dokumentet er utarbeidet av takstorganisasjonen Norsk Takst med utgangspunkt i Norsk Standard (NS) 3940:2012 (areal- og volumberegninger av bygninger), veileder H-2300 (Grad av utnytting) og veileder «bruk av arealbestemmelser ved omsetning av boliger».
 
Takstbransjens retningslinjer for arealmåling danner et svært godt grunnlag for de fleste situasjoner innen arealoppmåling. Vi kan utføre arealoppmåling av alle typer hus og bygninger. Kontakt oss for en uforpliktende pris.
 
I verditaksering er arealoppmåling inkludert i takst eller boligsalgsrapport. Ved utleieforhold eller andre situasjoner får man en bekreftelse på det korrekte arealet. Arealoppmåling som omsettes til digitale tegninger kan vi også bidra med. 

Har du behov for våre tjenester?

Vi ønsker å hjelpe deg!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle