Byggelånskontroll

I mange byggeprosjekter forlanger långiver/bank en byggelånskontroll. Dette ønsker de i forbindelse med kortsiktige byggelån i byggetiden for å unngå at leverandører fakturerer mer enn de verdier som er tilført byggeplassen. Da minskes risikoen for overbelastning av byggelånskontoen ved for eksempel en leverandørkonkurs.

Långiver kan ved over en viss lånestørrelse kreve en byggelånskontroll. Men du som er tiltakshaver/byggherre står fritt til å velge hvilken takstmann som skal utføre denne kontrollen. Hvis vi skal kunne påta oss et slikt oppdrag, trenger vi å få tilsendt kontraktsdokumenter, tegninger, budsjett og fremdriftsplan.

Som byggelånskontrollør foretar vi flere befaringer underveis i ditt byggeprosjekt. Etter hver befaring utarbeides en framdriftsrapport som deretter sendes deg og långiver. Velg mellom to typer byggelånskontroll. Den ene er med bilagskontroll, hvor vi kontrollerer alle fakturaer vi får tilsendt fra deg mot fremdrift og budsjett, som deretter sendes långiver. Den andre typen er uten bilagskontroll. Da foretar långiver selv en kontroll av fakturaer etter vår framdriftsrapport.

Byggelånskontroll kombineres ofte med en verditakst før oppstart (forhåndstakst) som konverteres til en verditakst/sluttakst ved ferdigstillelse av ditt prosjekt.

Har du behov for våre tjenester?

Vi ønsker å hjelpe deg!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle