Energimerking

Alle boliger og yrkesbygg som skal selges eller leies ut er pliktig til å ha en gyldig energiattest etter § 4 i energimerkeforskriften. I tillegg skal alle nybygde boliger alltid ha energiattest ved ferdigstillelse. Yrkesbygg over 1000m² samlet bruksareale skal alltid ha gyldig energiattest synlig oppslått for brukerne av bygningen. Leiligheter under 50m² kan være med på en felles energiattest for hele bygningen.
 
Energiattesten inneholder et energimerke bestående av en oppvarmingskarakter med fargeskala fra grønt til rødt og en energikarakter skalert fra A til G. Dette vil samlet vise bygningens energistandard. Målet med energimerkeordningen er å øke bevisstheten rundt gode løsninger/tiltak for å bedre energieffektiviteten i bygninger. Vi har den nødvendige kompetansen for å energimerke både boliger og yrkesbygg. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger hjelp til dette.
 
Ved et oppdrag med energimerking vil vi normalt foreta en befaring av boligen eller bygningen for å kartlegge forskjellige bygningsdeler. Dette er spesielt viktig i boliger og bygninger hvor bygningsmessige tiltak eller oppvarmingstekniske endringer er gjennomført etter opprinnelig byggeår. I tillegg er det nødvendig å måle opp boligens eller bygningens samlede bruksareal.

Har du behov for våre tjenester?

Vi ønsker å hjelpe deg!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle