Forhåndstakst

Mens en vanlig verditakst beskriver markedsverdien for det aktuelle takstobjektet på takstdagen, så vil en forhåndstakst beskrive verdien på den aktuelle eiendommen på et valgt fremtidig tidspunkt etter en bestemt endring av eiendommen.
 
Den fremtidige verdien vil altså være basert på at det utføres et tiltak på eiendommen. Det vil fremgå av forhåndstaksten hva slags tiltak dette handler om. Noen eksempler på tiltak kan være: Bygge hus/hytte/næringseiendom e.l, fradele en tomt/parsell, foreta en seksjonering av leilighet, tinglyse avtaler/servitutter osv. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende pris.
 
De fleste tiltak vil kreve utarbeidelse av en byggesøknad, gjort av en ansvarlig søker. Les mer om byggesøknad for tiltak her. Under en forhåndstakst vil vi ikke vurdere om tiltaket er gjennomførbart eller ikke. Dersom tiltaket blir gjennomført, kan vi normalt konvertere forhåndstaksten over til en verditakst etter at tiltaket er ferdig.
 
Ved nybygg/tilbygg vil areal fra byggetegninger bli anvendt i forhåndstaksten. Bygningsmessig beskrivelse vil måtte hentes fra anbudsdokumenter eller liknende.

Har du behov for våre tjenester?

Vi ønsker å hjelpe deg!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle