Tomtetakst

Ved taksering av ubebygde grunneiendommer for bolig, fritidsbolig eller næring finner man tomtens markedsverdi på befaringstidspunktet. På bebygde eiendommer er tomteverdien en del av den totale verditaksten. Tomtens verdi tar utgangspunkt i pris for råtomten med tillegg for lokal infrastruktur, tomtens beskaffenhet og beliggenhet.
 
Råtomtverdien hentes fra det aktuelle området eller tilsvarende sammenliknbare områder. Lokal infrastruktur som har betydning for verdien handler om hvordan omgivelsene er organisert, slik som offentlig eller privat adkomstvei, om vann og avløp er offentlig, om området er regulert eller ikke, om avstander til bebyggelse, handelssentrum og offentlige tjenester.
 
Når det gjelder tomtens beskaffenhet så vurderes graden av opparbeidelse. Det kan dreie seg om parkeringsarealer og gangveier, beplantning og vegetasjon, terrengforhold og eventuelle spesielle hageanlegg. Beliggenhet er et viktig element som handler om områdets popularitet, utsikt, solforhold, samt avstand til elementer som vann osv. Kontakt oss gjerne for en uforpliktende pris.

Har du behov for våre tjenester?

Vi ønsker å hjelpe deg!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle